Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

You may Say I am a dreamer.But I'm not the only one....

Όσο και αν προσπαθώ να κρατήσω τον ροζ κόσμο μου μακριά από τις σκέψεις μου αυτές τις μέρες είναι αδύνατον. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για εμένα με αποκορύφωμα τη χθεσινή νύχτα, όμως θα αφήσω τα γεγονότα της εβδομάδας και θα εστιάσω στα φλεγόμενα γεγονότα της χθεσινής νύχτας στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ, εδώ μέρες, δεν μπορώ να ησυχάσω. Είμαι πολύ ταραγμένη. Θεωρώ αυτές τις αναταραχές που ζούμε, το πιο σημαντικό συμβάν των τελευταίων χρόνων. Αποδεικνύεται εμπράκτως αυτό που ψυχανεμίζομαι χρόνια τώρα , ότι δηλαδή τα ήθη έχουν διαβρωθεί εντελώς. Δεν υπάρχουν πια αρχές και ηθικές αξίες που να μπορούν να στηρίξουν την κοινωνία. Έχουν διαβρωθεί οι κυριότεροι θεσμοί, η πολιτική, η δικαιοσύνη, η οικογένεια, η εκκλησία. Χτίσαμε μια κοινωνία, πάνω σε θεμέλια, τα οποία ουδεποτε ελέγξαμε αν λειτουργούν σωστά, αν αντέχουν τις πιέσεις οι οποίες τους ασκούμε. Και εντέλει μετά από τόσα χρόνια αποδεικύεται ότι τα θεμέλια αυτά σάπισαν. Και η κοινωνία καταρρέι μπροστά στα αποχαυνωμένα βλεμματά μας.
Εμείς όπως όλα αυτά τα χρόνια θεατές.Θεατες σε ένα έργο όπου οι πρωταγωνιστές καταστρέφουν την πόλη μας, τα σπίτια μας, την οικονομία μας, τη ζωή μας. Και εμείς το παρακολουθούμε από την τηλεόραση ανεβάζοντας τα νούμερα της τηλεθέασης και κάνοντας ακόμη πιο ακριβό τον τηλεοπτικό χρόνο. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλά. Ενισχύουμε όλους αυτούς τους κακομοίρηδες - πεινασμένους - εξοργισμένους και ασυνείδητους βρήκαν αφορμή να βγούν στο δρόνο και να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από αυτήν την κοινωνία.
Αλλά έτσι είναι ο έλληνας. Σαν το ανέκδοτο : "Δεν θέλω να αποκτήσω και εγώ έναν γάϊδαρο για να διευκολυνθώ, αλλά θέλω να ψοφήσει ο γάϊδαρος του διπλανού..."

Και όπως ήταν αναμενόμενο η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!Ας γελάσω!!!
Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αλλαγή. όχι μόνο η κυβέρνηση.
Γιατί όλοι είναι συνυπεύθυνοι.!!!Γιαυτό ας μην ακούσω άλλα ανέκδοτα...



Ξέρετε, σήμερα το πρωί άκουσα στο ραδιόφωνο έναν πολίτη ο οποίο κατήγγειλε το εξής :

Εχθές το βράδυ γύρω στις 9 έφευγε από το γραφείο του στην οδό Σίνα και κατυθυνόταν προς το Μετρό. Στη γωνία του δρόμου βρίσκονταν μια διμοιρία ΜΑΤ και λίγο πιο κάτω μια ομάδα 20 κουκουλοφόρων με δοκάρια και χτυπούσαν κάτι κάδους.
Εκείνη τη στιγμή λοιπόν ο αρχηγός της διμοιρίας γύρισε και φώναξε σε έναν κουκουλοφόρο - " Φάνη, τράβηξέ τους στη γωνία!"

Αυτό είναι το κράτος μας λοιπόν. Αυτές είναι οι αρχές που μας προστατεύουν...
Οι γνωστοί άγνωστοι λοιπόν.

Εγώ θα συνεχίσω να φαντάζομαι μαζί με τον ονειροπόλο που ακούμε...

Imagine

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Παρασκευή 12/12 ανάβουμε ένα κεράκι στο μπαλκόνι μας στις 21:00 για τον♥Αλέξη♥ .

    Αν δεν έχετε μπαλκόνι κάνει και ένα παράθυρο.

    Προωθήστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χμμμ...
Έχετε να πείτε κάτι?Εδώ είναι το σωστό μέρος...
Ακούω λοιπόν!