Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Δ.Δ. (σ.σ. Δύσκολη Δευτέρα)!

Έχω ένα κακό (όχι μόνο ένα αλλά γιαυτό το ένα θα σας μιλήσω σήμερα!). Είμαι υπερπροστατευτική και συνάμα σκέφτομαι από πριν για όλους τους άλλους!

Θυμάσαι που έλεγα
εδώ, ότι θέλω να μπορώ να στηρίξω, να αντέξω και να το περάσω εγώ στη θέση σου? Ε αυτό είναι ένα κλασσικό δείγμα. Αυτή η ανάγκη, πηγάζει από τόσο μέσα μου που δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι ανάγκη ή αν είμαι εγώ η ίδια!

Έχω ζήσει και καυγάδες και φωνές και προσβολές και όλα! Κουράστηκα πια!Θα ήθελα να έχω ένα μαγικό ραβδί και να διορθώνω όλες τις παραφωνίες. Κανείς να μην προσβάλλει κανένα, κανείς να μην τσακώνεται με κανένα, και κανείς να μην δημιουργεί εντάσεις!

Μαγικό ραβδί δεν έχω, αλλά όσο μπορώ προσπαθώ να διορθώνω καταστάσεις. Μου λές ότι δεν είναι σωστό.Δεν πρέπει να εμπλέκομαι. Δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι με τη συζήτηση και με τις συμβουλές ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται και διορθώνει όσο μπορεί κάποια πράγματα. Αυτό ζητάω!Να μπορώ να συμβάλλω στη συνειδητοποίηση και τη διόρθωση κάποιων λανθασμένων κινήσεων!

Θα μου πεις "αυτό είναι δουλειά των ψυχολόγων", και έχεις δίκιο. Γιαυτό ήθελα να γίνω ψυχολόγος μικρή. Βέβαια δεν το αντέχω ψυχικά γιαυτό και άλλαξα ρότα, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ!

Ίσως έχεις δίκιο, όμως... Βλέπω ότι κανένα αποτέλεσμα δεν έχω με αυτή την τακτική. Μόνο εγώ πιέζομαι και σκάω και τρελαίνομαι. Όμως θα ήθελα τόσο πολύ να μπορούσα να παρουσιάσω πειστικά την δική μου οπτική έτσι ώστε να καταλάβουν τι εννοώ...

Και εγώ δεν είναι ότι είμαι σωστή...Έχω πολλά λάθος πράγματα, τα οποία προσπαθώ να διορθώσω... Με τρομάζει η ιδέα ότι "Το μήλο πέφτει κάτω απ'τη μηλιά". Εγώ δεν θέλω να πέσω κάτω από αυτήν την μηλιά!Μπορείτε να μου βρείτε μια άλλη μηλιά να πέσω από κάτω?

Τρομάζω στην ιδέα και μόνο ότι περνάει η ζωή μας τόσο γρήγορα και ίσως μια μέρα ξυπνήσω 60 χρονών και ανακαλύψω ότι έχω κάνει τα ίδια λάθη με τους δικούς μου!
Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τι από αυτά που σου έχουν φυτέψει μέσα σου, είναι σωστό και τι λάθος. Και πως μπορείς να σιγουρέψεις ότι όταν θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση Α, δεν θα σου βγεί από μέσα σου μια συμπεριφορά που θα νιώθεις ότι είναι πέρα για πέρα σωστή αλλά τελικά να είναι το μεγαλύτερο λάθος?

Βρίσκομαι σε συνεχή πόλεμο μέσα μου! Αυτό πρέπει! - Εκείνο είναι σωστό! Το άλλο θέλω!Και αν αύριο το πρέπει αποδειχθεί λάθος? Τι κάνεις?

Απαπαπα!Είναι και Δευτέρα σήμερα, και καταλαβαίνεις! Όλα μαζί σκάνε...

Κουράγιο εαυτέ μου! Κουράγιο !

9 σχόλια:

  1. Μάλλον θα πρέπει να λειτουργείς κομματάκι πιο παρορμητικά. Να μη σκέφτεσαι τόσο ούτε τις συνέπειες μα ούτε και τις αλλαγές. Αν πάλι σε ευχαριστεί το να -έστω νομίζεις- βοηθάς τους άλλους, τότε κάνε το. Όμως είναι και λίγο δύσκολο. Να φορτώνεσαι επιπλέον πράγματα που δεν είναι καν δικά σου.. Τέλος πάντων, εγώ που επίσης ήθελα μα και θέλω ακόμη να γίνω ψυχολόγος, δεν είμαι η καταλληλότερη στο να δίνω συμβουλές..

    Φιλιά και άσε και καμία σκέψη για αύριο. Όλα πια στη Δευτέρα βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ. Όταν είχα ακριβώς τις ίδιες απορίες και τα ίδια κολλήματα, λίγο καιρό πριν, μου έλεγαν όλοι να χαλαρώσω, να ηρεμήσω και να τα κοιτάξω όλα πιο θετικά...

    Να σταματήσω να αγχώνομαι και να τρελλαίνομαι για πράγματα που μπορεί να κάνουν οι άλλοι και για το πως μπορώ να βοηθήσω...

    Τώρα λοιπόν που είμαι σε μια φάση αφασίας (αφού ή θα το έχανα ή θα έπεφτα σε αυτή την φάση) θα σου πω ακριβώς τα ίδια, μι αμόρ!

    Και ναι, συμφωνώ. Δεν μπορείς να αλλάξεις έναν άνθρωπο, ούτε να τον σώσεις. Δεν μπορείς να κάνεις πράγματα γι'αυτόν, ο ίδιος πρέπει να τα κάνει. Ακόμα και συμβουλές... Αν δεν είναι έτοιμος να τις ακούσει... Θα πέσουν απλώς στο κενό!

    Σαφώς (επίσης) δεν μπορείς να καταλάβεις και τον τρόπο που σκέφτεται ο άλλος... Αυτό είναι που κάνει τον καθένα τόσο μοναδικό!

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Αυτή ή αυτός;

    Καλημέρες!Λειτουργώ έτσι και αλλιώς παρορμητικά!Αυτό είναι το θέμα μου!Προσπαθώ να ελέγξω αντιδράσεις αλλά ζορίζομαι!

    Είναι πολύ δύσκολο να φορτώνεσαι προβλήματα άλλων, αλλά τι να κάνεις όταν τα προβλήματα είναι στην πόρτα σου?

    Αυτό με προβληματίζει...
    Φιλιά


    @ Raven

    Θυμάμαι, αλλά δεν είμαι σε αυτήν τη φάση. Καθόλου. Θα ήθελα κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν τη συμπεριφορά, μεταξύ τους. Εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει κάτι άμεσα, αλλά στο μέλλον έμμεσα εδνέχεται να ενοχληθώ και εγώ...Γιαυτό σκάω...Κατάλαβες?

    Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ;ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΟΡΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΝΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το΄χα και γω μικρός αυτό με την ψυχολογία. Και τώρα μου'χει μείνει το κουσούρι. Το θέμα είναι ότι...
    (αν βρεις τη συνέχεια βοήθησέ με και μένα)
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skorpina kai raven
    αμα κανει παρεα η μια στην αλλαη ζητω που καικατε
    ευτυχω ςυπαρχω και εγω να δινω μια νοτα χαρας στα οσα σκοτιζουν τα κεφαλια σας

    μην αναλυετε πραγματα
    θα ερθει αυτο που ειναι οταν ερθει το κοιτας... καλα να προνοουμε αλλα οχι να φρικαρουμε

    ενταξει σας υιοθετω τελος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Σίγουρα ο καθένας σκέφτεται με τη δική του λογική, απλά σε γενικές γραμμες πιστεύω ότι υπάρχει μια κοινή λογική την οποία όλοι κάποια στιγμη ακολουθούμε. Δεν σου λέω να είμαστε πανομοιότυποι!
    Όσο για το χρόνο, με τρομάζει η ταχύτητα με την οποία περνάει!

    Φιλιά!


    @ KitsosMitsos

    Χαχαχα!Αν έβρισκα τη συνέχεια σίγουρα θα το διέδιδα παντού!Το θέμα είναι.
    Δεν έχει καμία συνέχεια.Είναι ότι είναι.Βαρύ και ασήκωτο!

    ;)


    @ Skouliki

    Δυστυχώς σκουλίκι μου κάνει παρέα η μια στην άλλη, και τα αποτελέσματα τα βλέπεις!Πάντως εμείς μια χαρά περνάμε!
    Είμαστε χαρούμενα παιδιά!Μην μας βλέπεις έτσι...Όσο για την υιοθεσία τι λές?Να σε φωνάζω μαμά?Ή είσαι προχώ - Να σε λέω απλά Ντόρα?
    Και τη Raven?Θα πρέπει να την λέω αδελφή μου?
    Ααπαπαπαπα!

    Μήπως να το ξανασκεφτόμασταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θέλω και εγώ να λύσω τέτοια ζητήματα....
    λέγε! πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ kat.

    Αν τα είχα λύσει δεν θα το συζητούσαμε!

    φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χμμμ...
Έχετε να πείτε κάτι?Εδώ είναι το σωστό μέρος...
Ακούω λοιπόν!