Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Απαντήσεις

Οι σχέσεις είναι ατελείωτες. Δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Είναι σαν το νερό. Δεν έχουν σαφές σχήμα, παίρνουν το σχήμα του μέσου που θα τις αιχμαλωτίσει μέχρι να γλιστρήσουν και να φύγουν να χαθούν. Σε ακανόνιστο σχήμα πάλι...

Δεν είναι ο καθένας μαξιλάρι του άλλου για να ξεσπάει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεχειλώνει τον άλλο και να του ζητάει πράγματα στο όνομα της σχέσης που δεν χωράνε στη σχέση.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από τον άλλο. ΤΙΠΟΤΑ. Η κάθε μονάδα φέρνει στη σχέση ότι έχει και θέλει να μοιραστεί και μ'αυτά πορεύεται η σχέση. Δεν έχω κάτι να μοιραστώ? Φεύγω. Τέλος.

Τόσο απλά. 

Τώρα αν ο καθένας έχει τις ανασφάλειες του, τα ψυχολογικά του, τα τραύματά του και οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίσει μόνος του,ή με κάποιον ειδικό,ή με πολλούς ειδικούς. 
Πάντως όχι να τα φέρνει μέσα στις σχέσεις του. 

Οι σχέσεις μας δεν είναι οι τράπεζες ενέργειας που στρεφόμαστε σε αυτές όταν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση να μας τονώσουν, ούτε είναι σάκοι του μποξ να στρεφόμαστε σε αυτές όταν έχουμε ένταση για να ξεσπάσουμε. 

Και όποιος χρησιμοποιεί τις σχέσεις του με τέτοιους τρόπους, απλά τις φθείρει και τις εξαντλεί. 
Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε ολόκληρη την ύπαρξη του άλλου προκειμένου να υπάρξει μια σχέση μεταξύ των 2. Όταν ο εγωισμός σου ξεπεράσει τον σεβασμό που τρέφεις για τον άλλο, πάρε τη σχέση και κάντη κορδελάκια, φάτη, πέτα τη. ΞΕΧΝΑ ΤΗ. 

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να διατηρούμε σχέσεις οι οποίες μας ξεχειλώνουν, μας καταπιέζουν, δεν μας σέβονται. Ξεκίνα να χτίζεις την αυτοπεποίθησή σου με τον να πετάξεις τα βαρίδια από την πλάτη σου, και μάθε να σέβεσαι τους γύρω σου. Κανείς δεν είναι εκεί για να τον πατάς επειδή θες να δεις ψηλότερα.

Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Είμαστε ο ένας ΔΙΠΛΑ στον άλλο.Ούτε από πάνω, ούτε από κάτω. Επειδή είμαστε φτιαγμένοι να συμπορευόμαστε με τους άλλους, όχι να εκμεταλευόμαστε τους άλλους. 

That's all for today.

14 σχόλια:

  1. Συμφωνώ 100% με όλα όσα γράφεις, έτσι θα έπρεπε να είναι όλες οι σχέσεις. Μερικά τυχερά ζευγάρια, που έχουν αυτοπεποίθηση και σεβασμό ο ένας για τον άλλο, έχουν τέτοιες σχέσεις. Δυστυχώς όχι οι υπόλοιποι. Γι' αυτό βλέπεις χωρισμούς/διαζύγια παντού, γι' αυτό γεμίζουν τα σαλονάκια των ψυχολόγων απο απηυδυσμένους συζύγους.
    Το θέμα δεν είναι να χωρίσεις (όχι εσύ, γενικά γράφω) επειδή δεν γίνονται τα παραπάνω. Το θέμα είναι ΑΦΟΥ χωρίσεις να καταλάβεις τι έγινε, που κάνατε λάθος, τι άτομα διαλέγεις για συντρόφους ώστε να μη τη ξαναπάθεις. Προσωπικό παράδειγμα σου παραθέτω : Η μητέρα μου (που είχε επιζήσει του Β'Παγκ. Πολέμου μαζί με τον μπαμπά μου, αλλά που έχασε 2 αδέλφια) ήταν μία verbal abuser σε εμένα, τη μοναχοκόρη της. Αμα δεν πέρναγε το δικό της άρχιζε το σαρκασμό, τη μείωση, δεν έβριζε αλλά είχε τον τρόπο της να καταρρακώνει το παιδάκι του Δημοτικού. Είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπαιρνε χάπια που της τα έγραφε νευρολόγος, αυτό όμως δεν ήταν αρκετός λόγος να καταστρέψει τη σχέση μας, να φύγω απο τα 18 απο το σπίτι να βρώ τη μοίρα μου. Στις μετέπειτα σχέσεις διάλεγα άντρες με χαρακτήρες που εξελίσσοντο σαν τη μητέρα μου. Χρειάστηκε να το δουλέψω ώστε να μη ξαναδώ μπροστά μου τέτοιους βίαιους ανθρώπους. Ετσι λοιπόν σου λέω, φύγε όσο είναι καιρός απο τη σάπια σχέση, αλλά δούλεψέ το μετά με κάποιον ειδικό, ώστε τους Κύκλωπες να μη τους ξαναδείς μπροστά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω καλή μου και εγώ. Θέλει τεράστια προσπάθεια και ατελείωτη δουλειά να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να μην τα ξανακάνεις. Και είναι δύσκολος δρόμος. όμως αυτός είναι ο πιο σωστός. Και μπράβο σου που έκανες το βήμα να αναγνωρίσεις τα λάθη σου. Ξέρω πολύ καλά πόσο πονάει αυτό.

      :)

      Διαγραφή
  2. Πες τα γαμω το κεφάλι μου...

    Αυτά είναι σωστά λόγια μαγκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κάνεις καλέ μου φαντάρε εσυ?
      Σε χάσαμε!

      όλα καλα?

      φιλιά

      Διαγραφή
  3. Απολύτως τίποτα δεν κανω! Περιμένω να περάσει ο καιρός βαρέθηκα την υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, κοίτα να το απολαύσεις γιατί είναι οι τελευταίες σου διακοπές. Να το θυμάσαι αυτό ;)

      Διαγραφή
  4. Εχω φρικάρει φιλενάδα :) Δεν είναι διακοπές...διακοπες κάνεις με την παρέα σου είτε η Ζωή σου τσουλαει εύκολα είτε δύσκολα. Τώρα βλέπω κάθε μέρα τις ιδιες φάτσες...

    Τέλος πάντων αρκετά γκρίνιαξα!

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λιγα χρόνια θα σκέφτεσαι αυτήν την περίοδο σαν διακοπές...Ξέρω τι σου λέω ;)

      Και λίγη γκρίνια μες στο πρόγραμμα είναι!

      Φιλιά και καλό κουράγιο!

      Διαγραφή
  5. Πολυ καλα τα λες. Θα τυπωσω τα λογια σου και θα του τα αφησω σημειωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν προσπαθήσουν και οι δυο μεριές να επικοινωνήσουν τότε ποιο το νόημα?Δεν έχω σημασία να αφήνεις σημειώματα. Σημασία έχει να λύνεις αυτό που σε προβληματίζει.

      Διαγραφή
  6. Πράγματι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο, ηθικά, θεωρητικά, πραγματικά. Αλλά μόνο κατά σύμπτωση στην ίδια ψυχολογική κατάσταση την ίδια στιγμή. Πότε "πάνω" πότε "κάτω" και όλα τα ενδιάμεσα σημεία. Πριν πολλά χρόνια έλεγα ότι μια σχέση λειτουργεί υπέροχα όταν είναι και οι δύο "πάνω", και όταν είναι ένα μέλος της σχέσης "κάτω" το έταιρον μέλος βοηθά να "σηκωθεί, αλλά, όταν είναι και οι δύο "κάτω"... βράστα Χαράλαμπε. Βέβαια όταν το ίδιο μέλος είναι μονίμως "κάτω" και το άλλο μέλος συνέχεια "σηκώνει", ε, κι εκεί κάτι δεν πάει καλά. Εξελίσσοντας το σκεπτικό με τα χρόνια, αυτές τις μέρες θα τα έλεγα ακριβώς όπως τα είπες κι εσύ εδώ. Καλό απόγευμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω, σκέφτομαι αλλά ακρη δε βγάζω για να δω που έκανα το λάθος... μπας και μαζέψουμε την κατάσταση. Αν και δε βλέπω αισιόδοξα την όλη κατάσταση δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χμμμ...
Έχετε να πείτε κάτι?Εδώ είναι το σωστό μέρος...
Ακούω λοιπόν!