Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο καλός άνθρωπος

Σ'έχω συνηθίσει να σου γράφω εν βρασμώ. Οπότε δεν θα με παρεξηγήσεις.
Για να 'ξηγιόμαστε : ΔΕΝ είμαι καλός άνθρωπος. Αυτό το 'χουμε εξηγήσει ΆΠΕΙΡΕΣ φορές. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. 
Είμαι απλά συμπονετικός (compassionate που λένε και οι αγγλομαθείς). Σκατά, ούτε συμπονετικός είμαι. Τίποτα δεν είμαι. Απλά ΔΕΝ μπορώ να πώ ΟΧΙ για συναισθηματικούς λόγους.

Τι εννοώ. Δεν μπορώ να αρνηθώ να κάνω κάτι αν δεν υπάρχει λογική εξήγηση. 
Δηλαδή, εγώ τώρα ψάχνω δουλειά, δεν έχω δουλειά. Οπότε καθημερινά ΔΕΝ βρίσκομαι σε κάποιο γραφείο. Δηλαδή οι μέρες μου είναι λογικά ελεύθερες. Τώρα αν εγώ έχω βρεί 10000000 πράγματα να κάνω και στην ουσία δεν έχω χρόνο αυτό δεν σε απασχολεί. Η ουσία είναι ότι πρακτικά δεν έχω γραφείο να με απασχολεί καθημερινά. 

Έρχεσαι εσύ τώρα και μου λες "Ξέρεις, θα χρειαστώ βοήθεια και μιας και δεν δουλεύεις, μήπως μπορείς να μου κάνεις τη χάρη να με βοηθήσεις? Όχι πολύ 2-3 μέρες τη βδομάδα από 2-3 ώρες τη μέρα." Και εγώ που ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σε βοηθήσω, γιατί όπως προείπα ΔΕΝ είμαι καλός άνθρωπος, θέλω να σου πω ΟΧΙ. Αλλά εδώ έρχεται και κουμπώνει το πρόβλημά μου. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΧΙ. Γιατί απλούστατα, δεν έχω καμία δικαιολογία. Τι να σου πω? "Ξέρεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί θέλω να παω κολυμβητήριο?", ή "Ξέρεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί θέλω να κάνω ποδήλατο?" ή δεν ξέρω και εγώ τι....

Τελικά σου λέω ναι και το βασανιστήριο αρχίζει. Και ενώ είχες πει 2-3 μέρες, γίνεται καθημερινά κ ενώ είχες επί 2-3 ώρες τη μέρα γίνεται 5-6 ώρες κοκ. Και κάπως έτσι  εγώ πιέζομαι και πνίγομαι και ασφυκτιώ. 

Και όταν σου ζητήσω μια φορά να το ακυρώσουμε για λόγους που πραγματικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και που είναι ΠΈΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΉΤΩΝ ΜΟΥ να το διορθώσω, και εσυ μου απαντάς παρτάκικα, (σ.σ. κοιτώντας την πάρτη σου) τότε φίλε μου έχουμε πρόβλημα. 

Φαντάσουμε σαν ένα τεράαααααστιο μπαλόνι. που εκείνη τη στιγμή που κοιτάς την πάρτη σου, απλά του φυσάς μέσα του τον αέρα που δεν μπορεί να αντέξει. Τι γίνεται? Θα σου πω τι γίνεται.

ΣΚΑΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Γιατί είπαμε, καλός άνθρωπος μπορεί να μην είμαι, αλλά είμαι ΔΙΚΑΙΟΣ. Και όταν μου φέρεσαι αχάριστα, μη εκτιμόντας τη ΧΑΡΗ που σου κάνω, τότε μου γυρίζει το μάτι. Και θυμάμαι ξανά ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, οπότε δεν χρειάζεται να συμπεριφέρομαι σαν τέτοιος. 

Ουφ.Τα 'πα

10 σχόλια:

  1. Προσφέρω δωρεαν μαθήματα wind surfing + μπύρες και πατατάκια :) Μπας και γεμίσει ο χρόνος σου λίγο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!Τι καλα!Μα το πρόβλημά μου δεν είναι να γεμίσω το χρόνο μου.Χρόνο ΔΕΝ έχω έτσι και αλλιώς.Πάντως θα τη σκεφτώ την προσφορά σου.

      Διαγραφή
  2. Και για να μιλήσω πάνω στην ανάρτηση, σημασία δεν έχει τι άνθρωπος είσαι, καλός κακός παρτακιας ή μη. Σημασία έχει να είσαι ξηγημενος απέναντι στον αλλον. Να μιλάς ειλικρινά και χωρίς περιφρόνηση στον αλλον. Η αλήθεια είναι σπουδαίο πράγμα και εκεί φαίνεται η μαγκιά σου. Να μπορείς να αντιμετωπίζεις και να υπερασπίζεσαι τα θέλω σου.

    Δυστυχώς εκεί υστερούμε και αυτά μας τρώνε.

    Έφαγα πολύ από το χώρο σου, θέλω να γράψω κάτι πάνω σε αυτό αλλά ακόμη δεν έχω την όρεξη και το καθαρό μυαλό.

    Καλησπέρα Σκορπινα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ έχεις δίκιο, αλλά καμιά φορά δεν είναι εύκολο. Η αλήθεια είναι πάντα δύσκολος δρόμος. Δεν μπορούμε όλοι να την ακολουθούμε. ;) you're welcome to write ;)

      Διαγραφή
  3. Εμ... δεν θέλω να σε βρίσω.... αλλά παρα-είσαι καλός άνθρωπος :P
    Μα τι τρόπος είναι αυτός! "μιας και κάθεσαι..." Εγώ μόνο με τη διατύπωση θα είχα τσακωθεί!
    Και δυστυχώς ισχύει το παλιό και διαχρονικό ρητό... "δώσε θάρρος στο χωριάτη... " και δεν συνεχίζω.
    Την καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Και να καθόμουν καλά θα ήταν!Μα δεν κάθομαι!Αυτό είναι το πρόβλημα!;) Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου, αλλά και πάλι δεν βρίσκω τρόπο να αποφεύγω τις κακοτοπιές!;)

      Διαγραφή
  4. Υστερία ε;; Δεν πειράζει, ο άνθρωπος από τα λάθη του μαθαίνει!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ. Ούτε από τα λάθη του ούτε από των άλλων. Είναι αυτό το πρόβλημα...Καταλαβαίνεις...!

      Διαγραφή
  5. Τα πες κοπέλα μου αλλά άλλος πρέπει να τα ακούσει!
    Να σου πω αν είναι καλός φίλος δεν θα με ένοιαζε τόσο αλλά αν είναι απλά γνωστός συνήθως λέω στον εαυτό μου (για να πάρω θάρρος) μισή ντροπή δική μου, μισή δική του, τα λέω και ξενοιάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι να ήμουν έτσι.Ούτε σε καλούς ούτε σε κακούς φίλους δεν τα λέω. Εδώ σε σας μόνο. ;) Εξομολόγηση!

      Διαγραφή

Χμμμ...
Έχετε να πείτε κάτι?Εδώ είναι το σωστό μέρος...
Ακούω λοιπόν!