Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Αρχιμηνακια

Άλλη μια χρονια που εφυγε, άλλη μια χρονια που άρχισε. 

Όχι, δεν εχω καταθλιψη, ούτε τα βλεπω όλα μαυρα. (Το οποίο εδω που τα λεμε ειναι μια ευχαριστη αλλαγη για αρχη). Υπαρχει μια ματαιοδοξια στους εορτασμους της νεας χρονιας οφείλω να ομολογησω, πλην όμως αυτή η (ψευ-δ)αίσθηση της έξαρξης της νεας χρονια μεσα στο καταχείμωνο και την καταχνια, μπορει να λειτουργησει θετικα για καποιους ανθρώπους. Οπότε και και δεν κρίνουμε. 

Προσωπικά, αυτη η πρωτοχρονια (τι πρωτοχρονια καλε εδω κοντευουμε στα μεσα του μήνα? - Ε καλα τωρα, όλα σχετικα είναι.), αποτελεί και μια καινουρια αρχη. Όχι ακριβως καινουρια αλλα μια επιστροφη τελοσπάντων σε μια ντεμί κανονικότητα που έχω να ζησω απο το 2020. 

Πρακτικά, μονο βεβαια. γιατι ουσιαστικά αυτό δεν γίνεται αφου απο το 2020 μέχρι το 2024 μπορεί να έχουν περάσει μόνο 4 χρόνια αλλά μέσα μου έχουν συντελεστει αλλαγες που μοιαζει σαν να εχουν περασει 10ετίες ολόκληρες. Σχεδόν έχω ξεχάσει το ατομο που ήμουν το 2020. 

Οπότε και δεν μπορω σε καμία περίπτωση να "επιστρέψω" σε καμια παλαιότερη "κανονικότητα". Αυτό που μπορώ όμως και αυτο που πρακτικά γίνεται είναι να εφεύρω μια νέα κανονικότητα. Μπαίνω λοιπόν σε μια παλιά αλλά νέα κανονικότητα. 

Είναι ωραίο αυτό το συναίσθημα, για πόσο βεβαια δεν ξερω αλλά προς το παρον απολαμβάνω. 

Στις νεες κανονικότητες λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χμμμ...
Έχετε να πείτε κάτι?Εδώ είναι το σωστό μέρος...
Ακούω λοιπόν!